the rebel dang

Fun Fact Rebel Shots fotografie

Fun Fact Rebel Shots fotografie. Af en toe krijg ik de vraag: hoe kom je aan de bedrijfsnaam Rebel Shots?

Ik zal dat hier vertellen: best persoonlijk en er zitten nogal wat verschillende verhalen achter. Uiteindelijk worden die één: Rebel Shots fotografie.

Toen ik in 2010 op zoek was naar een passende bedrijfsnaam , was het uitkiezen van een geschikte bedrijfsnaam niet heel erg moeilijk. De enigste drie voorwaarden die ik had, waren dat de naam dicht bij mijzelf moest staan, met fotografie te maken moest hebben en nog niet bestond in de KvK.

De R (van Rebel) en de S (van Shots) zijn de eerste voorletters van de voornamen van mijn twee kinderen.  R&S: die letters moesten uiteraard in de naam verwerkt worden.

De letter S. Iets met fotografie en wat bij mij past. Dat was een uitdaging want zoveel Nederlandse woorden zijn er niet fotografie gerelateerd met de letter S: het werd absoluut niet ‘Studio’, die wilde ik toen ook al niet. Alle fotoshoots buiten op locatie. En ‘Statief’.. *nope.

Toen over naar de Engelse taal: dat was zo gevonden: Shots (plaatjes). Perfect!

De letter R van Rebel: sidenote: Ik ben een huge David Bowie fan. Mijn favoriete song: ‘Rebel Rebel’ …off course…

Meestal ga ik linksom als anderen rechtsom gaan. Ik trek mijn eigen plan. Ik schop iets scheef als het recht staat (niet evenwijdig met iets anders, anders dan anders dus). Daarom schop ik in mijn logo ook de letter R iets scheef. (Jaja daar is over nagedacht 😉 )

Ergens in 2005 was ik een absolute game-nerd. Ik heb heel wat uren, dagen, maanden, jaren versleten met  het spelen van World of Warcraft, ik was een WOW-addict wel te verstaan. Ik gebruikte in die WoW-tijd de nick-name TheRebel voor mijn Alliance Roque.

Inmiddels is mijn Roque-karakter sinds het starten van mijn fotografie bedrijf met pensioen, maar de naam is gebleven. Soort van.

Want als je TheRebel iets te snel uitspreekt versta je ‘Terrible’.  (Terrible is Engels voor vreselijk). Iets wat niet echt lekker bekt met Shots. Terrible Shots… no way.

Het werd dus Rebel en Shots. Rebel Shots Fotografie. Rebelse plaatjes.

Fun Fact Rebel Shots Photography

Occasionally I get the question: how did you get the name Rebel Shots for your company?

The company name has a few different stories behind it, who eventually became one story: Rebel Shots Photography.

When I was looking for an appropriate company name back in 2010, I had only three conditions: the name had to be close to myself, the name had to do something with photography and the name had not already exist in the Chamber of Commerce.

R (of Rebel) and S (of Shots) are the first initials of the names of my two children. R & S: those letters had to be merged in the name.

Shots: the letter S. Something with photography and what suits me. That was a challenge because there are not many Dutch words who are photographically related with the letter S.

It was absolutely not going to be ‘Studio ‘. Even back then I didn’t want a studio to photograph in. All outdoor photo shoots on location, even now. Love it!

Then I switched over to the English language: that’s where I found: Shots (images in Dutch). Perfect!

Rebel: I’m a huge David Bowie fan. My favorite song: ‘ Rebel Rebel ‘ … off course… 

Usually I go left when others go right. I have and make my own plans. I kick something skewed if it’s stands right (not parallel to something else, other than different ). That’s why I’m kicking the letter R something crooked in my logo. (Yes there is thought behind it;))

Somewhere in 2005 I was an absolute game-nerd. I have quite a few hours, days, months, years playing World of Warcraft, I was a WOW-addict. TheRebel was my ingame nickname, an Alliance Roque.

My Roque-character retired since the start of my photography business, but the name remained. Sort of. Because if you speak out ‘TheRebel’ too fast, it sounds like ‘ Terrible ‘.  That didn’t work out what I had in mind.  TerribleShots … no way.

I came out with Shots and Rebel. Combined: Rebel Shots Photography.  

Rebel Shots fotografie

KVK: 50256602

info@rebel-shots.nl

 

Ik beantwoord jouw email altijd binnen 48 uur.

Geen email teruggekregen? Kijk dan in jouw spambox/ongewenste email box!

Grote kans dat mijn bericht daarin is beland.

Greetz! Jess

verzend

Gelukt! Bedankt voor jouw email! Mocht je binnen 48 uur geen email hebben gekregen? Check dan je spambox / ongewenste berichten inbox, mogelijk is mijn antwoord dan daarin beland. Oeps er is iets foutgegaan! Probeer het opnieuw.

Om de website van Rebel Shots fotografie goed te laten functioneren en te beveiligen gebruikt zij Cookies en andere applicaties. Door verder gebruik te maken van de website geeft u hiervoor toestemming. privacybeleid

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close