Wie is Rebel

Wie is Rebel

Wie is Rebel?!!

Een fotografe met een eigen fotografie style, een tikkeltje anders, verfrissend maar vooral Rebels. De fotografe achter die fotocamera: een 39-jarige roodharige krullenbol luisterend naar de naam Jess van Ruiven. Van Zaanse bodem; mama van twee hele leuke draken (zoon en dochter), getrouwd met de leukste vent van de wereld en voor deze liefde gesetteld in Heerhugowaard.

Ik ben een thee-leut, een dromer, een verzamelaarster van oude fotocamera's en verzot op eeuwenoude boeken. Muziek is onmisbaar in mijn leven. In mijn spaarzame vrije tijd kijk ik graag televisieseries: Vikings, Game of Thrones, Homeland, Outlander om maar een greep te doen.

Na de Fotovakschool ben ik gestopt met de “geldende” fotografieregeltjes en heb ik mijn eigen Rebel-plan getrokken. Ik houd ontzettend van mijn vrijheid, voor mij dus geen benauwende fotostudio of uni-kleurige achtergronden. Buiten op locatie, daar ben en fotografeer ik het liefst. In het bos of op het strand, lekker uitwaaien, genieten van de zonnestralen of in de regenplassen stampen. Ik ben altijd op zoek naar dat ene vernieuwende creatieve plaatje om te maken en vooral een bezig bijtje met veel humor.

Ik vind het fantastisch om mensen vast te leggen op de foto zoals ze zijn en vooral zoals het is. Om zo een mooie maar vooral een bijzondere, eerlijke en pure herinnering voor later te creëren. Ik vind dat erg belangrijk. Je kan mijn fotografie style omschrijven als lifestyle fotografie of documentaire of reportage of journalistieke fotografie, ik noem het gewoon Rebel Shots, anders dan anders en toch gewoon jezelf!

In 1997 kocht ik mijn allereerste (analoge) spiegelreflexcamera, een Canon EOS500N. Sindsdien is het "aan" tussen mij en Canon. In 2007 ben ik overgestapt van het analoge tijdperk naar het digitale. Daarmee werd ik ook op de social media actief. Sinds 2010 sta ik officieel geregistreerd als Rebel Shots fotografie. Familie fotografie op locatie en bruiloften zijn mijn favoriete momenten om vast te leggen.

Bekijk de meest actuele blogposts van mijn foto werk op: "Doin the RebelDang" .

Greetz! Jess van Ruiven

Werkwijze

Werkwijze Be-You fotoshoots. Niets moet, bijna alles kan tijdens een fun Be-You fotoshoot samen met jouw familie, geliefde, vriendinnen, huisdier of alleen. Rebel Shots maakt een mooie fotoreportage om te koesteren. Het bepalen van een geschikte foto locatie gaat altijd in samenspraak met jou. Veel van mijn favoriete fotoplekjes liggen in Noord-Holland. Dat kan in de duinen zijn, op het strand, in het bos, ergens in een stad of tijdens een NewBorn shoot gewoon bij jouw thuis. Geen fotostudio bij Rebel Shots dus!

Rebel Shots is zeven dagen per week beschikbaar voor fotoshoots. Daarbij zijn de weekenden zeer populaire dagen en snel volgeboekt. Om teleurstellingen te voorkomen is op tijd een fotoshoot boeken wel aan te raden. Een Be-You shoot boeken bij Rebel Shots is mogelijk via het contactformulier op de website. Binnen 24 uur krijg jij van mij antwoord terug. Soms wil het gebeuren dat mijn antwoord in de spambox terecht komt, dus check de spambox als je nog geen mail hebt teruggehad!

Betaling: de opnamekosten dienen te worden betaald op de dag van de Be-You shoot. Het fotoresultaat wordt binnen 2 weken per email toegestuurd in de vorm van een online fotogalerij waarin de nabewerkte shootfoto’s voorzien van logo zijn geplaatst. Deze fotogalerij is met een wachtwoord beveiligd en is 1 maand toegankelijk. Vanuit deze persoonlijke fotogalerij kan jij een keuze maken uit jouw foto's. Gekozen foto's worden geleverd op USB in zowel kleur als zwart/wit. De USB wordt in een mooie fotobox aangetekend verstuurd met de post.

Een veel gestelde vraag is : "Wat gebeurd er als het op de dag van een Be-You shoot heel erg slecht weer is?  Helaas heb ik geen glazenbol met betrekking tot de voorspelling van het Hollandse weer.  Als de regen met bakken uit de lucht komt, de wind op orkaankracht staat of de hagelbuien horizontaal uit de lucht vallen, dan is er keus uit twee opties:  of de shootdatum verplaatsen naar een andere dag of een binnenlocatie opzoeken.  In bijna alle gevallen wordt de shootdatum verplaatst naar een andere dag.

*Prijswijzigingen voorbehouden.

Algemene voorwaarden en privacybeleid.

Menu